DAILY

Ce ne dorim?

Să ajutăm oamenii să facă pasul către sustenabilitate prin schimbări zilnice, pentru a ne proteja atât pe noi cât și mediul înconjurător.

De ce?

Datorită impactului negativ pe care îl au acțiunile noastre zilnice asupra planetei, riscăm și chiar am ajuns să depășim anumite limite și astfel ne punem în pericol supraviețuirea.

În doar 50 de ani am reușit ca specie să ieșim dintr-o stare de echilibru în care natura se afla de 10.000 de ani.

Riscăm ca prin acțiunile noastre și prin obiceiurile zilnice să destabilizăm planeta?

Da!

Împingând la maxim limitele pământului, amenințând astfel stabilitatea de care depindem ca specie, ne distrugem singuri viitorul pe această planetă unică.

Fie că vorbim de emisiile uriașe de CO2, de pescuitul excesiv, de defrișările excesive, de distrugerea biodiversității, de consumerismul excesiv sau de economia liniară pe care ne bazăm, toate aceste aspecte trebuie schimbate și trebuie schimbate rapid.

Cum putem evita o catastrofa și crea un viitor sustenabil?

Prin schimbări zilnice, constante și cu impact.

Fiecare dintre noi, prin acțiunile sale zilnice, poate influența economia, legile, prioritățile statului și ale companiilor, obiectivele liderilor pe care i-am ales.

Astfel putem, împreună, să devenim eroi și să asigurăm un viitor sustenabil atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare.

Vrei să fii EROU?

Am creat pentru tine Campania Daily Change!

În lista de mai jos o să găsești sfaturi utile pentru o tranziție ușoară către o viață sustenabilă, alături de exemple de comercianți și produse locale sau naționale pe care le poți achiziționa rapid, date concrete, pe înțelesul tuturor, cu privire la situația actuală și importanța schimbărilor pe care urmează să le faci.

Suntem aici dacă ai nevoie de ajutorul nostru!

Be a HERO! Be part of the change!

Plase și săculeți din Bumbac?

A fi, sau a nu fi……comod? 🤷🏻‍♂️

Din comoditate, tindem să alegem calea ușoară, care necesită cât mai puțin efort.
Un exemplu concret în acest caz este existența și utilizarea excesivă a pungile din plastic.
FACT: *Numai în România, anual se consumă aproximativ 5 miliarde de pungi din plastic*😮

Încă putem găsi pe piață aceste produse, cu toate că datorită noilor reglementări, mare parte din produsele din plastic de unică folosință sunt interzise, iar majoritatea comercianților încep să ne pună la dispoziție alternative compostabile, biodegradabile sau reutilizabile, mult mai atractive!

Despre aceste alternative vrem să îți vorbim, mai exact: 🎉Plasele și săculeții din bumbac!🎉

😌Cu toții ne aducem aminte de bunicii noștri care mergeau după ei cu plasa din material, pentru a face cumpărături și oricât de „ciudat” ar suna pentru unii dintre noi, soluția este întoarcerea la o parte din obiceiurile vechi.

Noi folosim aceste produse zilnic, cu drag, pentru a reduce aproape complet plasticul din viețile noastre.
Sunt o alternativă spațioasă, rezistentă, perfectă pentru aproape orice tip de produs vrac (legume, fructe, ronțăieli, etc) și ușor de întreținut!

Ne-am bucura să faci și tu această schimbare mică, dar extrem de importantă pentru o viață sustenabiliă așa că ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO, use your own bags! 🌍💚❤
#HEROES #DailyChange

Recipiente ECO!

E’ doar un PET!🤷🏻‍♂️
E’ doar un pahar de cafea!🤷🏻‍♂️

Dar ce se întâmplă când sunt aproape 8 MILIARDE de oameni care folosesc zilnic poate și zeci de PET-uri și pahare?

Să supunem că o parte ajung la reciclat, daca se pot recicla și daca utilizatorii reciclează.
Însă o foarte mare parte din aceste deșeuri *zeci și sute de miliarde* ajung, din diferite motive *wink, wink*, în NATURĂ și din păcate, întâlnim tot mai des deșeuri și în special plastic în păduri, pe plajă sau pe câmpie și chiar pe strada pe care ne plimbăm zilnic.

După criza COVID, am început să vorbim zilnic despre întoarcerea la „normalitate”, însă este benefică această „normalitate” pe care NOI am creat-o?
Categoric, nu!

Pentru a trece la o normalitate sustenabilă, vă reamintim astăzi de existența recipientelor ECO.
Fie că vorbim de căni de metal, pahare de bambus sau recipiente mai voluminoase, reutilizabile, din stică și metal, toate reduc considerabil impactul negativ asupra mediului înconjurător pe care îl au recipientele din plastic.

Produsele din sticlă și metal se pot reutiliza aproape la nesfârșit, iar paharele din bambus au o durată de viață de până la 5 ani, iputând fi mai apoi compostate!😍

Ne-am bucura să faci și tu această schimbare și să-ți aduci mereu cu tine propriul recipient pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme grave numită plastic.

Ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO, use your own containers! 🌍💚❤
#HEROES #DailyChange

Spune nu plasticului de unică folosință! Te rog. 😀

O simplă alegere, poate salva natura sau o poate distruge.
Zilnic sunt utilizate miliarde de paie și tacâmuri din plastic sau din materiale nesustenabile.

De ce?

Răspunsul este simplu: comoditatea și prețul scăzut (pe moment) al obiectelor de unică folosință.

Un set de paie metalice plecă să spunem de la 10/15 lei, și în funcție de numărul acestora, de culoare lor sau de comerciant, prețul crește…pe când un set de 50/100 de paie sau tacămuri de unică folosință, este de 4/5 lei.

Dar oare cât ne coată cu adevărat această comoditate?

Se merită să distrugem ecosisteme, să poluăm natura, să consumăm în final și noi microplastic, doar pentru a folosii aceste produse de unică folosință, de cele mai multe ori, chiar fără să avem cu adevărat nevoie de ele?

FACT: Un adult consumă anual în medie aproximativ 50.000 de particule de microplastic. 😣

Soluția pentru această problemă sunt paiele și tacâmurile din metal sau bambus, pe care le puteți avea mereu la voi într-un săculeț de bumbac, indiferent dacă vreți să consumați o băutură care necesită un pai sau un meniu de la fastfood(ce frumos ar fi să mâncăm mai rar de la fastfood).

Noi ne dorim o lume verde, unde pădurile, plajele, oceanele, orașele, să nu fie acoperite de plastic. O lume în care să nu ne facem griji pentru corpul nostru din cauza efectelor nocive ale microplasticului.
Întrebarea este, tu ce fel de lume îți dorești?

Indiferent de culoarea dorită sau de numărul de paie din set, o căutare rapidă pe Google îți poate oferi toate informațiile necesare!🤩

Ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO! Refuză plasticul de unică folosință, utilizează propriul tău pai/tacâm și invață-i pe cei din jurul tău să aibă grija de natură!
🌍💚🤩
#HEROES #DailyChange

Igienta personală

Baia 🏠🛁🧽🧼🧴
Ce putem spune despre obiectele și produsele pe care le utilizăm zilnic în baie? Șamponul, săpunul lichid, pasta și periuța de dinți, aparatele de ras, buretele se baie, deodorantul și multe, multe, altele.

Majoritatea acestor produse sunt fie din, fie ambalate în plastic și de cele mai multe ori, mult mai costisitoare decât produsele sustenabile.
Toate aceste produse enumerate mai sus pot fi înlocuite cu ușurință și ne aduc numai avantaje, atât nouă, cât și mediului înconjurător.
Buretele din Lufa; 🧽
Pasta de dinți tablete;
Periuța de dinți din bambus;
Aparatul de ras metalic;
Săpunul solid din plante; 🧼
Șamponul solid; 🚿🧼
Deodorantul solid sau cremă;
Recipientele din metal pentru periuțe, săpun, etc;
Pieptănul sau peria pentru păr din lemn, metal sau alte materiale sustenabile;
Acestea și multe, multe altele sunt alternativa perfectă, atât pentru natură cât și pentru buzunarele voastre💚🌍🌳💰 și putem confirma, din experiență, faptul că acestea, de cele mai multe ori, au același preț sau sunt chiar mai ieftine decât produsele pe care ne-am obișnuit să le utilizăm și au o durată de viață mult mai mare.😍💚

Ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO! Say no to plastic!
💚🌍🌳🌲🏡
#HEROES #DailyChange

Bucătăria. Cum depozităm eco și ce ustensile folosim?

Refuzarea produselor ambalate în plastic și înlocuirea lor cu produsele ambalate în metal și sticlă sau cele vrac (nu uitați să aveți săculeții/caserolele/recipientele pentru ele😍), reprezintă un pas enorm în combaterea poluării, iar atunci când ajungem cu ele acasă, trebuie depozitate corect în bucătărie/debara.

Pe lângă minunatele recipientele pentru depozitarea alimentelor (din lemn, metal, sticlă), ustensilele din lemn/metal necesare gătitului, produsele de curățat eco, buretele din lufa, tigăile din piatră și multe altele sunt absolut necesare pentru a crea o „bucătărie eco” și a face pasul către o viață sustenabilă. 🌍
Prețurile acestora sunt relativ mici, un recipient de sticlă pentru paste spaghetti, spre exemplu, începe de la 10 lei, iar unul mic, de la 5/6 lei.

Tocătoarele și ustensilele din lemn au prețuri diferite în funcție de mărime și design, însă acestea au grijă de „sănătatea” tigăilor utilizate și sunt prietenoase cu mediul.😍

*Un sfat important când vine vorba despre gătit, este utilizarea tigăilor, oalelor și cratițelore de calitate! Ex. Tigăile din piatră/ceramică, deși sunt mai scumpe, nu vă afectează sănătate în caz că sunt deteriorate cu diferite ustensile de metal și au o durată de viață mult mai lungă*🍳🍲🥘

Ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO! Say no to plastic!
💚🌍🌳🌲🏡
#HEROES #DailyChange

Avem alternative eco și pentru curățenia în casă!

Există alternative pentru produsele de curățat?🤔🍳🍽🥄👕👖👚🧴🧼
Normal!🤩💚🌍
– Soluții bio pentru igienizarea suprafețelor și a geamurilor;
– Nucile de săpun, în combinație cu uleiul esențial și după caz bicarbonat/percarbonat, sunt perfecte pentru spălatul rufelor și doar un săculeț (37lei), poate să vă ajungă pentru un an întreg! 🌳⏳
– Detergentul bio, preparat în casă, sau săpunul/detergentul bio din comerț, sunt alternativa perfectă pentru spălatul vaselor! Nu uitați să le folosiți alături de un burete din lufa.🧽🧴
🏡Noi folosim de mai bine de un an produse eco și nu ne-am mai întoarce niciodată la cele „normale”.
🏡Give it a try!

Nenumărați comercianți vă pun la dispoziție alternative eco iar dacă vă doriți produse „homemade”, vă lăsăm mai jos și două rețete încercate de noi:
https://dozadesanatate.ro/cum-sa-prepari-un-detergent-de…/
https://www.lauraadamache.ro/…/detergent-biologic

Acestea sunt doar câteva din multele alternativele prietenoase cu mediul, care au grijă și de noi și de buzunarul nostru, însă cu un simplu search pe prietenul Google, puteți găsi atât o mulțime de sfaturi și alternative pentru produsele de curățat, cât și comercianții acestora. 💻🖥📖🛒

Ți-am pregătit mai jos o listă cu toți comercianții și site-urile de la care noi ne aprovizionăm cu produse de acest gen:

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO! Say no to plastic!
💚🌍🌳🌲🏡
#HEROES #DailyChange

Resursele naturale și nu numai.

Apa, pământul, energia electrică, pădurile, toate fac parte din viața noastră de zi cu zi, însă în loc să avem grijă de resursele de care beneficiem, alegem să le folosim într-un mod alarmant, haotic și complet nesustenabil, îmingând astfel limitele planetei.

Știați că în zonele defavorizate, poți aștepta chiar și 6 ore pentru a avea acces la UN pahar cu apă potabilă? Cum ar fi dacă de mâine ne-am trezi și noi în aceeași situație?😥
Am devenit atât de obișnuiți cu utilizarea și risipa excesivă de apă, încât credem că așa este normal și că această resursă este inepuizabilă? Oare chiar așa este?

Acum nu vă prezentăm produse sau site-uri, ci venim către voi cu o rugăminte.🙏🏼🌊
Vă rugăm să scădeți utilizarea resurselor și asta cât mai repede!
Cum puteți face acest lucru?
Simplu!
– Opriți robinetul atunci când vă spălați pe dinți. Folosiți  un pahar cu apă, pentru a utiliza doar apa de care aveți nevoie ;💧🥛
– Opriți robinetul cât timp folosiți săpunul (aprox. 20/30 sec), atunci când vă spălați pe mâini/față/corp; 🧼
– Faceți dușuri mai scurte sau opriți dușul atunci când nu aveți nevoie de apă; 🚿🛁
– Utilizați doar cantitatea de apă necesară din rezervolul toaletei;🚽
– Opriți robinetul cât timp folosiți detergentul atunci când spălați vasele;
– Aveți grijă de pământul din jurul vostru. Plantați-l, îngrijiți-l, utilizați-l sustenabil;
– Opriți dispozitivele electrice și chiar scoateți-le din priză atunci când nu aveți nevoie de ele și optați pentru electrocasnicele cu un consum redus de energie;
– Utilizați produse care provin din resurse sustenabile precum păduri destinate exclusiv exploatării, produse locale, produse prietenoase cu mediul;
– Spălați vehiculele cât mai rar și doar dacă este absoută nevoie!

Acestea sunt doar câteva sfaturi, însă lista continuă. Din păcate, utilizăm toate resursele naturale ale planetei la un nivel alarmant. De la an la an începem să consumăm resursele anuale în prima jumătate a anului.
Avem nevoie de o tranziție cât mai rapidă către o viață sustenabilă pentru a nu ne distruge, din cauza ignoranței,  șansa la un viitor pe această minunată planetă.

Fact: Cea mai mare parte din oxigen nu provine din pădure, ci din ocean.
Vă lăsăm aici și un link care prezintă situația actuală!

https://youtu.be/GsICQsiBLRA

Nu uitați, planeta poate supraviețui fără noi, însă noi fără ea și resursele ei, nu!
Be a HERO, use less water, less energy and less resourses!
#HEROES #DailyChange

Sustainable fashion. Se poate?

Minunata industrie textilă…👔👕👖🧣🧤🧥🧦👗👚
*Știai că industria de haine și materiale textile se situează pe locul al doilea în topul celor mai mari poluatori din lume?
Locul 1 – Industria Petrolieră*😢
Cea mai bună soluție pentru combaterea acestei probleme, este regula celor 3R: Reducere, Reutilizare și Reciclare!😍
Ce putem face fiecare, pentru a ajuta la reducerea poluării?
– Folosiți cât mai mult hainele pe care le aveți și donați/reciclați hainele care din diferite motive, nu vi se mai potrivesc;
– Nu cumpărați haine noi, dacă nu aveți nevoie și încercați să alegeți magazinele Second-Hand sau târgurile specifice sau optați pentru creatorii locali.
– Reciclați orice material textil, care se poate recicla! Pe platforma https://hartareciclarii.ro / @ViitorPlus, puteți afla mai multe despre ce, cum și unde se poate recicla;
– Optați pentru produsele obținute din materiale reciclate (haine, plăsuțe, săculeți, huse, etc).

Există zeci de moduri prin care fiecare puteți ajuta în lupta împotriva poluării și avem nevoie de cât mai mulți EROI pentru a schimba și salva lumea!

Avem nevoie de o economie circulară, sustenabilă….Avem nevoie de o ECOnomie și doar prin schimbarea reală a vechilor obiceiuri, putem face acest pas către sustenabilitate.

Atât noi, cât și producătorii și comercianții, trebuie să facem schimbări radicale!

Pentru o viață sănătoasă și sustenabilă nu uitați de regula de aur a celor 3R: Reducere, Reutilizare și Reciclare! 😊👕🌍🏡💚
#HEROES #DailyChange

Mâncare! Produsele tale și cele locale.

🏡🥕🍊🍅🥒🍆🥔🥬🥦🧄🧅🌽 🍇🍉🍏🍞🌰🥖🥩🥚
Când vine vorba de reducerea poluării, automat vorbim și despre modul în care producem, transportăm, cosumăm și risipim mâncarea, așa că haideți să vorbim despre… MÂNCARE!🤩🤤

#1 Încercați pe cât de mult posibil, dacă dispuneți de un mic teren urban/rural, să cultivați și consumați propriile fructe, legume sau produse animale. De ce? Pentru că astfel sunteți 100% siguri de ceea ce consumați, reduceți costurile, reduceți poluarea produsă de camioanele folosite pentru transport, consumați doar produse sezoniere sănătoase și astfel aveți grijă de sănătatea voastră, ajutați natura și ajutați la dezvoltarea sustenabilă a comunității!🌳🏘
Există deja numeroase grădini urbane și mii de grădini în zonele rurale, alături de multe proiecte și fonduri care vă ajută să creați aceste grădini proprii, mai ales în zonele urbane. Și de ce nu, dacă spațiul vă permite, să deveniți chiar mici producători, pentru a comercializa produsele sănătoase, produse într-un mod eco de către voi, „ca la mama acasă”! 🤩🏡💚

#2 Următoarea alegere sustenabilă, după produsele proprii, sunt produsele locale. În fiecare regiune putem cu un o singură căutare pe google sau facebook să găsim un număr mare de producători locali.
Fie că vorbim de legume, fructe, lactate, carne, vinuri sau chiar produse din alte categorii, precum articolele vestimentare, există numeroși producatori locali, mici sau mari, pe care îi putem ajuta să crească și ne putem bucura, datorită lor, de produse de calitate, în același timp, scăzând poluarea cauzată de vehiculele care transportă produse pe distanțe foarte mari (tiruri, vapoare, etc). 🚛🚅🚢✈
Știm că în momentul de față, în marile lanțuri de magazine, nu putem găsi, din diferite motive, produse locale. Însă prin diferite proiecte pe care abia așteptăm să le implementăm, încercăm să combatem și această problemă.
Până atunci, vă recomandăm să alegeți producătorii locali din zona voastră și să vă bucurați atât de calitatea acestora, de costurile mai mici, cât și de rolul pe care aceste acțiuni mici, dar importante, îl au în dezvoltarea sustenabilă a comunității voastre.🤩😍🏡

Nu uitați, pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, nu uitați de regula de aur a celor 3R:
Reducere, Reutilizare și Reciclare!
Be a HERO! Grow your own food!
💚🌍🌳🌲🏡
#HEROES #DailyChange

Food Waste și Compost. Hai să nu mai fim „români”!

Știai că la nivel global, 1,3 miliarde de tone de alimente sunt aruncate anual? Asta înseamnă cam o treime din alimentele produse…în timp ce aproape un miliard de cetățeni sunt subnutriți.😓🏘💔🍲🥗🥘🍜🍝

În România, aproximativ 6000 de tone de alimente sunt risipite zilnic.😰 ZILNIC!

Risipa alimentară este o problemă foarte gravă care se poate combate numai prin schimbarea metodelor de producție a alimentelor și prin schimbarea modului în care noi cumpărăm și consumăm.
Știm cu toții vorba românilor „lasă să fie..mai bine să aruncăm, decât să nu avem”…De ce trebuie să cumpărăm și să gatim mai mult decât avem nevoie?…..Nu trebuie…doar că, din păcate, alegem să facem acest lucru. Hai să renunțăm la obiceiuri toxice precum acest exemplu. 🤷🏻‍♂️😞
Însă există soluții! Putem combate risipa alimentară prin schimbarea obiceiurilor zilnice, cumpărând și consumând sustenabil, atât acasă cât și în restaurante. 🥳
Așa că data viitoare când mergi la cumpărături, gândește-te de două ori înainte să cumperi și vezi dacă ai cu adevărat nevoie de cantitățile respective! 🛒😊🥩🥕🍅🍏🍞🥖🥬🥦🥔🍌🥭🍇🍈
Dacă totuși rămâi cu resturi alimentare în urma gătitului sau a cumpărăturilor excesive, poți apela la compost!🤩🏡🌱🌍💚

Zilnic, tone de resturi alimentare și vegetale ajung din păcate la groapa de gunoi sau și mai rău sunt incinerate sau aruncate în natură. Însă lucrurile se pot schimba! 😍
Transformarea acestor deșeuri într-un fertilizant organic, excelent pentru grădinile propii sau pentru fermieri, este esențială. Astfel, pe lângă protejarea mediului înconjurător, prin scăderea dramatică a resturilor alimentare și vegetale ajunse la gunoi, putem ajuta la dezvoltarea plantelor și legumelor din propria grădină!😊🌿🌱🍅🍆🥔🥕🍏

🏡
Mai jos puteți găsi câteva link-uri care vă pot ajuta să începeți de astăzi procesul de compostare al deșeurilor:
https://youtu.be/3EvJNjWnPU0
https://youtu.be/Wxogq6v6zfA
https://www.pestre.ro/…/compost-realizare-procesare-si…/
https://gradinamax.ro/…/cum-obtii-compost-organic-in

Nu uitați, pentru o viață sănătoasă și sustenabilă, respectați regula de aur a celor 3R: Reducere, Reutilizare și Reciclare!🌍💚
Be a HERO, don’t waste organic resources! 🤩
#HEROES #DailyChange

Healthy Life! Devenim și noi sănătoși?

O viață sănătoasă! 😌❤🏃🏻‍♀️🏊‍♂️🚵🏼‍♂️🛌🍏🍅🍞
Cheia catre o viață sănătoasă este echilibrul. ⚖⏳
Pe lângă somn și sport, pentru o viață echilibrată și sănătoasă, avem nevoie de o alimentație corectă, potrivită pentru noi și pentru stilul nostru de viață.
Tot ce vă recomandăm, este să luați o pauză de 10, 15 minute pentru a vă descoperi corpul și în funcție de necesitățile voastre să vă formați o alimentație și o rutină corectă.😊
Zilnic suntem bombardați cu sute de reclame și sfaturi legate de alimentați zilnică, însă majoritatea sunt FALSE!🤥
Din această cauză vă recoamndăm să vă informați corect, din surse de încredere, pentru a putea avea cu adevărat o viață sănătoasă.

Câteva sfaturi din partea noastră:
– Ai grijă să dormi suficient, în funcție de necesitatea corpului tău;
– Sportul zilnic este foarte important. O viață sedentară aduce cu sine consecințe grave…🚵🏼‍♂️🏊‍♂️🏃🏻‍♀️;
– Hidratează-te! Corpul nostru este minunat și știe să ne anunțe atunci când are nevoie de apă. Nu toată lumea are nevoie de minim 2l/8pahare de apă zilnic. Putem avea nevoie de mai puțin sau de mai mult. Doar bea apă atunci când îți este sete și totul este ok!🤩💧;
– Nu luați suplimente alimentare, dacă nu aveți neapărată nevoie de acele vitamine! Foarte multe dintre acestea chiar pot crește riscul de a dezvolta anumite boli😓;
– Consumați cât mai puțin zahăr! Acesta este unul dintre „drogurile” găsite în majoritatea alimentelor de pe piață, mai ales în sucuri, dulciuri și alte alimente pe care din păcate le consumăm zilnic;
– Consumați corect cereale, fructe, legume, carne, produse animale. Alimentația voastră trebuie să conțină toate aceste elemente, însă în cantitățile potrivite.😊🍞🍅🍏🥖🧀🥚🍗
Și încercați să nu faceți excese. La fel ca în cazul apei, corpul nostru știe să ne anunțe când are nevoie de mâncare❤;
– Fiți informați! Niciodată nu urmați diete și nu luați diferite suplimente/medicamente, fără să fiți 100% siguri de efectele pozitive și negative și nu ascultați orice zvon. Apelați mereu la specialiști. Informațiile corecte există, ele trebuie doar căutate.

Be a HERO, be HEALTHY!
#HEROES #DailyChange

Fii pro-activ, fii solidar! Nu închide ochii!

Ce înseamnă cu adevărat să fii erou?👤
Eorii adevărați se găsesc peste tot în jurul nostru. Sunt acele persoane, care indiferent de ocupația sau vârsta pe care o au aleg să fie proactive, să se implice activ în viața comunității și să îi ajută mereu pe cei din jur!🏡💚🌍👥🗣
Noi, în cadrul Asociației HEROES, definim eroii, ca fiind cetățeni, indiferent de vârsta lor, care excelează în domeniul în care activează sau care sunt un model de urmat datorită modului prin care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a societății.
Vrem să te invităm să faci primii pași către o viață proactivă și să devii erou.🤩
Începeți cu acțiuni mici sau mari, începeți să faceți voluntariat în cadrul asociațiilor locale sau naționale, implicați-vă în campanii umanitare, donați sume mari sau mici către organizațiile neguvernamentale care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a societății. Există nenumărate metode prin care puteți să deveniți eroi, tot ce trebuie să faceți este să încercați!

O comunitate este definită de acțiunile zilnice ale cetățenilor săi.
Avem nevoie mai mult ca oricând de lideri, de oameni proactivi, de EROI!
Ia atitudine!
Nu aștepta să vezi efectele negative. Hai mai bine să prevenim, în loc să combatem. Nu este mai bine așa?

Datoria principală a oricărui cetățean este să îi ajute pe cei din jur, să ajute la aplicarea legilor și să apeleze la specialiști atunci când nu poate rezolva singur o problemă.
Din păcate, în România, ne-am obișnuit să închidem ochii și să vedem ilegalitățile și dezinteresul oamenilor din jur ca pe ceva banal.
Trebuie să schimbăm acest lucru și o putem face doar prin implicare și solidaritate!

Be a HERO, be proactive, help your community!
#DailyChange #HEROES #LOCDEBINE

Transportul Alternativ. Tu cu ce te deplasezi?

Din ce în ce mai multe orașe din România, printre care și orașul nostru, Craiova, încep să fie supraaglomerate și în același timp, datorită numărului uriaș de mașini, aerul devine tot mai poluat…
Zeci de mii de persoane au ajuns atât de comode și dependente de mașini, încât până și drumul scurt până la magazinul din colț, a ajuns un drum cu mașina…😓
Sute și mii de autovehicule vechi sau noi sunt înmatriculate zilnic, apar din ce în ce mai mulți șoferi și din păcate tot mai mulți uită complet regulile de circulație când se află în spatele volanului.
Viitorul nu poate arăta așa!
O caracteristica principală a oricărui oraș sustenabil este prezența transportului alternativ. Bicicletele, trotinetele, vechiculele electrice, mijlocul de transport în comun sau tradiționalul mers pe zi, toate acestea pot scădea enorm poluarea dintr-un oraș și pot fluidiza traficul.
Nu vrem să vă scriem un roman întreg despre acest subiect, cu toate că beneficiile aduse de transportul alternativ sunt nenumărate, însă vrem să vă convingem să încercați să alegeți aceste alternative, în detrimentul mașinilor proprii.
Eu ( Octav – Președinte HEROES) utilizez bicicleta zilnic în Craiova și aceasta este în peste 70% din cazuri prima variantă când vine vorba de orice tip de deplasare.😁
De ce?
Este mai rapidă – 15min petrecute în trafic către locup de muncă, în loc de 20/30min (autovehicul);
Necesită investiții muuult mai mici decât orice alt vechicul, fie el și electric;
Nu poluează și este un mod perfect pentru a face sport zilnic.

Știm că la nivel național și la nivelul orașului Craiova nu avem piste conforme, nu avem soferi educați, nu avem destule stații de încărcare pentru mașinile electrice, nu avem multe…însă dacă doar ne plângem și nu facem o schimbare reală, nu o să le avem și nici nu o să arătăm atutorităților și soferilor, importanța acestor vehicule alternative.

Haideți să creștem împreună numarul cetățenilor care aleg transportul alternativ, pentru a scădea astfel poluare și a pune bazele unor orașe sustenabile!🏫🏘🏡🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♂️🏡🌍🌳💚❤
Ne ajuți?

Be a HERO, don’t use your own car daily!😊🚴🏼‍♂️
#HEROES #DailyChange

Plantăm copaci și înverzim lumea!

Indiferent câți oameni se cred mai presus de natură, există un singur adevăr…Cu toții împărțim aceeași casă, același mediu înconjurător și este de datoria noastră să avem grijă și să ne bucurăm responsabil de toate frumusețile naturii.🌍💚😌
Până la urmă, noi existăm datorită ei….în schimb, ea este distrusă zilnic de acțiunile noastre…
Vă propunem să dezvoltați un obicei nou, simplu, benefic atât pentru natură, cât și pentru noi. Haideți să începem să plantăm mai des copaci!🌳 Este adevărat că aceștia produc doar o parte din oxigen, însă tot ei ne oferă enorm de multe beneficii.
Spre exemplu:
🌳 „curăță” aerul;
🌳 ne oferă fructe;
🌳 reduc temperaturile resimțite în oraș;
🌳 ne oferă umbra lor în zilele călduroase de vară;
🌳 previn eroziunea solului.
În următorul link aveți 22 de beneficii aduse de aceștia:
https://www.treepeople.org/tree-benefits

Haideți să plantăm copăcei, nu doar în cadrul evenimentelor și campaniilor, ci din proprie inițiativă.

Puteți planta pentru a marca un eveniment, pentru a ne bucura mai târziu de beneficiile lor, pentru a crește odată cu noi, pentru a devenii locul de joacă al copiiilor sau din multe alte motive.
Just plant!🌍
Un oraș sustenabil este un oraș impădurit!🌳🏘🌲

Be a HERO, plant some TREES!💚🌳🏡🌍
#HEROES #DailyChange #ZiuaMediului

Daily Change

Schimbarea….💚
Când auzim acest cuvânt, în mulți dintre noi, se naște un sentiment de neliniște sau disconfort, asociind schimbarea cu efortul sau cu nesiguranța, pentru să schimbarea reprezintă de cele mai multe ori, modelarea sau chiar renunțarea la unele obiceiuri pe care fiecare dintre noi le avem. Ei bine, acum mai mult ca niciodată schimbarea este necesară. Înlocuirea obiceiurilor și activităților noastre care ne afectează atât pe noi cât și mediul înconjurător este crucială.
De ce?
Pentru că minunata și singura noastră casă, numită Terra, are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi și asta cât mai repede. Planeta care ne oferă toată diversitatea și frumusețea pe care o vedem în jurul nostru, poate supraviețuii fără noi, însă noi fără ea, nu. Zilnic suntem înconjurați de poluare, de plastic, însă cel mai dăunător lucru din viețile noastre, care treptat ne poate aduce sfârșitul, este ignoranța.
Toți acești factori, care ne aduc zilnic tot mai aproape de distrugere, pot dispărea, iar societatea noastră poate trece într-un timp mai scurt sau mai lung, de la această „normalitate” dăunătoare, la sustenabilitate.
Cum?
Prin educație, prin echitate, prin solidaritate, prin apropierea noastră față de natură și prin respectarea ecosistemului din care și noi facem parte.

Pe parcursul următorilor ani, Asociația HEROES își propune să desfășoare proiecte și activități, care să ajute comunitățile locale dar și naționale, să pună bazele unui viitor sustenabil.
De noi ca indivizi și ca societate, depinde viitorul nostru și al următoarelor generații, așa că hai începem de azi, împreună, schimbarea. Fie că vorbim de schimbări mici sau radicale, avem nevoie de ajutorul tutuor.

Our home needs HEROES!

Prin Campania „Daily Change” prin care venim către voi, cu sfaturi despre cum puteți începe o viață eco, bazată pe o economie circulară, sustenabilă, cu alte cuvinte, o ECOnomie. În același timp, o să vă punem la dispoziție o listă cu prețuri, site-uri, producători și furnizori de produse reutilizabile/sustenabile, pentru a vă ajuta să faceți cât mai ușor trecerea la o viață sustenabilă.
„Anyone can be a HERO, so be the HERO of your own story!”
🌍💚🏡
#HEROES #SaveOurHome #Sustenabilitate